Дознајте дали одредена просторија е доволно осветлена со Lux Light Meter

Lux Light Meter е апликација за Android направи која ја одредува јачината на осветлувањето во каква било просторија преку користење на сензорот за близина.

Ова знае да биде особено корисно доколку сакате да дознаете дали одредена просторија, како бања, кујна, дневна соба и слично се одликува со задоволително осветлување. За да дојдете до една солидна идеја не мора да имате кој-знае-какви познавања за оваа тематика. Имено, иако вредностите се искажуваат во лукс, доколку ваквата единица не ви значи ништо, не мора да се грижите затоа што сите мерења се автоматизирани, а за корисен увид, резултатите се прикажуваат во графичка и бројчана форма.

Screenshot Image

По вклучување на Lux Light Meter, во средината од менито ја избирате собата која ја мерите, а долната страна е резервирана за дијаграм кој во реално време ја следи јачината на осветлувањето.

The post Дознајте дали одредена просторија е доволно осветлена со Lux Light Meter appeared first on IT.mk.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *