Кој е побрз Tesla Model S Plaid или Rimac Nevera (Rimac Nevera)

-

Конечно може да ја видиме трката која минатата недела ја најави DragTimes. Ако се надевате на неизвесна трка ќе треба да ј а побарате на друго место. Трката на  двата најбрзи автомобили во масовно производство не беше ниту блиска освен во првите неколку  метри.

Rimac Nevera во трите трки прилично брзо го помина Tesla Model S Plaid. Најблиска беше првата трка, но ова се должи повеќе на лошата реакција на стартот. Резултатите секако се очекувани. Nevera доаѓа со 1914 hp, Tesla Model S Plaid 1020 hp. Дури и едноставната споредба на цената покажува доволно. Nevera чини 2,4 милиони долари, а Plaid многу поскромни 124 000 долари.

Конечните резултати и не треба да бидат изненадување. Тестовите минатата недела покажаа дека Nevera е најбрзиот автомобил. Plaid од друга страна не само што е второ најбрзо возило, туку е и најбрзо фамилијарно возило.

The post Кој е побрз Tesla Model S Plaid или Rimac Nevera (Rimac Nevera) appeared first on IT.mk.

Categories:
Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *