Може ли да „мешаме“ различни плочки RAM

-

Мешањето на различни плочки RAM меморија секако не е идеалното решение, но што можете да направите ако меморијата која ја поседувате не е повеќе достапна? Сo DDR 4 е „казната“ за мешањето на различни плочки е помала, иако перформансите ќе бидат намалени. Сепак она што е поважно во најголем дел од примерите различните DDR4 мемории работат заедно. Проблеми се јавуваат при мешање на повеќе плочки и полнење на слотовите. За сите потенцијални проблеми изгледајте го видеото.

The post Може ли да „мешаме“ различни плочки RAM appeared first on IT.mk.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *