Нова трка и победа за Rimac Nevera

-

Продолжуваат промотивните трки во кои Rimac Nevera се натпреварува и победува против најбрзите возила. „Жртви“ на Nevera овојпат се Porsche Taycan Turbo S и BMW M5. Самата споредба на моќноста на моторот на возилата покажува дека трката нема да биде конкурентна, но доминацијата на хрватскиот електричен автомобил е неверојатна. Ова е втор пат carwow да ги прикажува можностите на Nevera на тркачката патека. Како и првиот пат и сега трката не беше ниту блиска, a Nevera не престанува да нè импресионира.

The post Нова трка и победа за Rimac Nevera appeared first on IT.mk.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *