„Што е dogecoin?“ со Елон Маск

-

Овој викенд основачот на Tesla и SpaceX, Елон Маск беше гостин-домаќин на популарното шоу Saturday Night Live. Тој на почетокот на шоуто откри дека има Аспергеров синдром (облик на аутизам). Во еден сегмент од шоуто кое изобилува со шеги г. Маск објаснува што е dogecoin, и општо крипто-валутите. Цената на оваа криптовалута растеше пред шоуто, но токму во текот на епизодата падна 12%.

Во друг скеч може да видиме дел од проектите на г. Маск како електрични коњи или тунели на Дивиот Запад.

The post „Што е dogecoin?“ со Елон Маск appeared first on IT.mk.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *