Category Archives: алгоритам

Како алгоритамот на TikTok решава што ќе ни покаже следно

TikTok  e најновата и најбрзо растечка платформа за споделување и гледање видео содржина. Една од причините за ова е алгоритамот кој го користат за прикажување на содржина. TikTok секако не е исклучок; сите конкуренти од YouTube до Facebook користат некаков алгоритам за изборот на содржина која се прикажува на корисниците. Алгоритмите на TikTok се чини […]