Category Archives: апликација

Научете се да спиете подобро со SleepSchool

SleepSchool е релативно нова апликација за Android и iOS која е замислена да им помогне на сите кои имаат проблеми со спиење. Според докторите и невролозите кои стојат зад апликацијата, луѓето кои имаат немирни ноќи потребно е одново да научат како правилно да спијат. За таа цел, тие се имаат здружено да осмислат серии од […]

Читајте ги податоците од сите сензори на вашиот телефон со Arduino Science Journal

Arduino Science Journal e апликација која ги чита и прикажува податоците од сите ваши сензори кои ги имате во вашиот телефон, односно таблет. Со малку „играње“ можете да дојдете до најразлични податоци, како на пример, до акцелометарот кој прикажува колку брзо се движите. Сите податоци се регистрираат и прикажуваат во реално време и преку посебни […]

Wateria се грижи за вашата градина и идентификува билки

Во случај да имате или планирате да имате импресивна градина, тогаш Wateria ќе си земе за право да ве потсетува кога и како подобро да се грижите за билките. Со соодветни распореди, Wateria неуморно ве потсетува кога да ги наводнувате билките кои ги чувате на отворено или затворено. Најновата верзија на Wateria се одликува со […]