Category Archives: Асоцијација за е-трговија на Македонија

АЕТМ: За една година отворени 523 нови е-продавници во Македонија

Народната банка ги објави статистичките податоци за безготовински платежни трансакции на виртуелните места на продажба, кои се однесуваат на периодот заклучно до 30.03.2020 година. Согласно податоците за бројот на реализирани трансакции во текот на првите три месеци од 2021 година, објавени на веб страницата на НБРСМ, бројот и вредноста на реализирани онлајн нарачки и купувања […]

Македонските е-трговци добија официјален регистар и можност за верификација

На годинешното собрание Асоцијацијата за е-трговија на Македонија претстави дел од своите активности во годината која помина. Најкорисната платформа која оваа година им е достапна на е-трговците, но и на купувачите е Регистарот на е-трговци од Македонија. Регистарот е „библиотека“ на трговци кои продаваат онлајн во Македонија. Регистрираните е-трговци можат да постават беџ во своите […]