Category Archives: блокирање содржина

Полицијата во САД ги злоупотребува алгоритмите на YouTube

Бизарен инцидент на протест пред судницата во Алмеида во Оукленд, Калифорнија покажува колку е едноставно да се злоупотребат алгоритмите кои YouTube, но и останатите платформи ги користат за отстранување на содржина во која има музика заштитена со авторски права. Расправија помеѓу полицијата и неколку демонстранти пред судницата започна сосем нормално. Во еден момент полицаецот го […]