Category Archives: блокчејн

Дел од бонусот на Лионел Меси исплатен и во „fan“-токени

Трансферот на Лео Меси и неговото претставување во Париз Сен Жермен е главна спортска вест оваа недела. Меси се договори со францускиот клуб на 2 годишен договор со можност за продолжување од една година и годишна плата од 35 милиони евра. Аргентинскиот фудбалер за самиот потпис со ПСЖ добил бонус помеѓу 25 и 30 милиони […]

Започна наддавањето за NFT од сорс-кодот на Интернет

Ако сакате, и веројатно ако имате навистина многу пари сега може да поседувате дел од интернет историјата. Еден од креаторите на Интернет, Тим Бернерс-Ли го постави на јавно наддавање изворниот код на Интернет (или барем негов постер). Купувачот ќе добие дигитален Non-fungible токен кој треба да биде показател за оригиналноста на кодот. Аукцијата под името […]