Category Archives: вештачка интелигенција

Nvidia претстави технологија за синтетизиран глас кој звучи како да го изговара човек

Alexa, Siri, Cortana, гласовниот асистент на Google стануваат покорисни и покорисни. Сепак покрај неколку нереализирани напори кои сме ги виделе, на пример Google Duplex, досега немало некои поголеми напори за креирање на глас кој повеќе наликува на човечки. Она што во моментов недостасува е сопствен тон на глас, но и темпо на говор, интензитет и […]

Lucasfilm го вработи креаторот на deepfakes за Mandalorian и Rogue One

Креирањето на различна содржина како хоби понекогаш може и да се исплати. YouTube креаторот Shamook кој креира куп одлични deepfake видеа сега ќе го работи она што го сака во Lucasfilms. Одделот за специјални ефекти на Lucasfilm, Industrial Light and Magic го ангажираше креаторот да работи на идните филмови на студиото. Shamook е дел од […]

Во документарецот Roadrunner вештачка интелигенција го рекреира гласот на Ентони Бордеин

Roadrunner е документарен филм за животот и смртта на прочуениот готвач Ентони Бордеин. Во филмот за рекреирање на неколку реченици изговорени со гласот на г. Бордеин е искористена вештачка интелигенција. Речениците се дел од книгите на г. Бордеин, но никогаш не биле изговорени од него. Филмот е замислен да го има познатиот готвач како наратор, […]