Category Archives: видеоигри

Кина го ограничи играњето видеоигри за децата на три часа неделно

Со цел да се справи со зависноста од видеоигри кај тинејџерите Кина го ограничи периодот  во кој ќе може да играат. Децата помлади од 18 години ќе можат да играат видеоигри само три часа во неделата: во петок, сабота и недела од 20 до 21 часот и за време на државни празници. Одговорни за спроведување […]

Прв оскар за гејминг индустријата и Facebook

Facebook и видеоигрите го добија првиот оскар. Краткиот документарен филм Colette од Oculus VR и Respawn Entertainment на EA го добри Оскарот за краток документарен филм. „Colette“ го следи првото патување во Германија по 74 години на 90-годишната Колет Марин-Катерин, член на движењето на Отпорот кое во Втората светска војна делуваше во Франција. Филмот е […]