Category Archives: Горјан Јовановски

Јовановски: Сакам МојГрад да стане платформа за гласот на граѓаните

Минатата недела официјално започна да функционира платформата МојГрад, која треба да биде алатка за непосредна демократија и партиципативно одлучување. Граѓаните можат да ги споделат своите идеи на платформата, а потоа овие предлози треба најпрво да го го издржат „тестот“ на другите граѓани, а потоа и на советниците во Град Скопје. МојГрад е дело на Горјан […]

Како направив да ми пристигаат Android нотификации на Apple Watch – приказна со многу компоненти

Ова е гостински текст на Горјан Јовановски првично објавен на неговиот блог на Medium. Горјан е креатор на апликацијата Мој Воздух (AirCare), активист за заштита на природата, TED-говорник и поранешeн Team Lead во Booking.com. Денес Горјан е ИТ консултант, тренер на успешни тимови и јавен говорник. Го сакам мојот Android. Можеби го сакам и премногу, па […]