Category Archives: дигитална телевизија

Џејмс Бонд доаѓа на Prime Video, Amazon ќе плати 8,45 милијарди долари за MGM Studios

Најголемата онлајн продавница продолжува да го шири своето портфолио. Amazon ги заврши преговорите за купување на MGM Studios. Двете компании се договорија за сума од 8,45 милијарди долари. Ова е најголема аквизиција за Amazon во забавната индустрија, но со серијата Lord of the Rings, компанијата покажа дека нема да штеди на креирање на сопствена содржина. […]