Category Archives: Доналд Трамп

Доналд Трамп ги тужи Google, Facebook и Twitter за цензура

Поранешниот претседател на САД, г. Доналд Трамп смета дека е жртва на цензура и започна судски спорт против дел од најголемите друштвени мрежи. Покрај Google, Facebook и Twitter, дел од тужбата се и директорите, Марк Закерберг, Сундар Пичај и Џек Дорси. „Бараме да се стави крај на ова отстранување во сенка, крај на замолчувањето, додавањето […]