Category Archives: државна изборна комисија

Нов веб-сајт и стратегија за безбедност за побезбедни избори

Државната изборна комисија го усвои и го претстави стратешкиот план за информатичка технологија и истовремено ја претстави новата веб-страница на Државната изборна комисија која е достапна од денес. Според планот се предлага креирање на безбедносна група во која ќе бидат вклучени експерти од различни полиња. Од Министерството за внатрешни работи ќе се вклучат вработени од […]