Category Archives: Друштвени игри

Полицијата во САД ги злоупотребува алгоритмите на YouTube

Бизарен инцидент на протест пред судницата во Алмеида во Оукленд, Калифорнија покажува колку е едноставно да се злоупотребат алгоритмите кои YouTube, но и останатите платформи ги користат за отстранување на содржина во која има музика заштитена со авторски права. Расправија помеѓу полицијата и неколку демонстранти пред судницата започна сосем нормално. Во еден момент полицаецот го […]

Twitter ја претстави првата претплата – Twitter Blue

По неколку месеци најави Twitter официјално го претстави моделот на претплата, Twitter Blue. Првата можност за претплата доаѓа за корисниците од Австралија и Канада, кои за месечна претплата од неколку долари ќе можат да користат неколку ексклузивни функционалности. Веројатно најзначајно е додавањето на „Undo“-копче кое им овозможува на претплатниците да го повлечат и да го […]