Category Archives: конзола

5 интересни факти за PlayStation 5

PlayStation 5 и понатаму нема ни за лек, но тоа никако не значи дека не можеме да прочитаме 5 интересни факти поврзани за најновата конзола на Sony. Под хаубата на PS5 чука 7 nm AMD Zen 2 процерор со осум јадра, AMD Radeon RDNA 2 графичка, 16GB GDDR6 RAM, и 825GB SSD хард диск. PC ентузијастите би […]