Category Archives: криминал

Членови на ransomware група уапсени во Украина

Во заедничка координирана полициска акција со ФБИ, Француската жандармерија, Еуропол и Интерпол, украинската полиција уапси два члена на засега неименувана онлајн криминална група. Групата на која и припаѓале членовите барале откуп помеѓу 5 и 70 милиони евра, објави Еуропол. Еден од осомничените е осомничен дека е член на голема и засега неименувана, ransomware операција. Групата […]