Category Archives: Лаптоп

Framework е највозбудливиот лаптоп последниве десетина години

Framework лаптоп е еден од уредите минатите месеци кои некако ги пропуштивме. Сепак за разлика од најголем дел од овие уреди, Framework е и премногу кул да го прескокнеме и да не признаеме дека сме направиле грешка. Се чини неверојатно, но до пред некои 5, 6 години лаптопите компјутери имаа можност за некакви, барем минимални […]

Surface Laptop Studio е новиот супер-моќен лаптоп на Microsoft

Microsoft го најави новиот лаптоп Surface Laptop Studio кој ќе биде наследник на Surface Book серијата на лаптоп компјутери. За разлика од претходникот, оваа генерација доаѓа со екран кој не може да се оддели и да се користи како таблет компјутер. Сепак дизајнот не е стандарден за најголем дел на лаптоп компјутерите. Екранот наместо на […]