Category Archives: МАГДА

Game Jam Plus донесе супер игри и многу забава

Викендов се одржи и заврши првата фаза од хакатонот на кој се креираа видеоигри Game Jam Plus. На натпреварот во Македонија учествуваа повеќе од дваесет тима, а на крајот видовме речиси дваесет игри. За тоа колкав е интересот во Македонија за развој на видеоигри можеби најдобро покажува фактот дека на овој натпревар македонските учесници беа […]

Добредојдовте на првиот Game Jam Plus натпревар

Викендов се одржува еден од најголемите глобални хакатони за правење и целосен развој на видеоигри Game Jam Plus. Натпреварот потекнува од Бразил, и за првпат оваа година ќе учествуваат креатори на видеоигри од Македонија. Локална поддршка на хакатонот се „Македонската асоцијација за развивање игри – МАГДА“. “Во моментот Македонија има 120 пријавени учесници и сме […]

Подгответе се за Game Jam Plus во Македонија

Game Jam Plus e глобален хакатон на кој се креираат видеоигри. Настанот потекнува од Бразил и секоја година додаваат нови држави во кои се одржува. Game Jam Plus се одржува шеста година по ред. Оваа година за прв пат настанот ќе се организира и во Македонија. Локална поддршка како и секогаш кога видеоигрите се во […]