Category Archives: Мобилни

Galaxy Z Fold3 5G и Z Flip3 5G пристигнаа во Македонија

Двата нови популарни телефони на Samsung – Galaxy Z Fold3 5G и Galaxy Z Flip3 5G пристигнаа во Македонија. Малопродажната препорачана цена на телефонот Galaxy Z Fold3 5G е 107.999 денари, а Galaxy Z Flip3 5G се продава по цена од 61.499 денари. „Дали добро, е доволно добро? Нашите корисници знаат дека компанијата Samsung има […]

Google им плаќа на производителите за Google Play да биде единствена продавница за апликации

Креаторот на Android им нудел на производителите на паметни телефони финансиска поддршка во замена за ексклузивноста на Google Play. Финансиската поддршка која ја добивале производителите е дел од „Premier Device“-програмата со која производителите на уредите добивале поголем дел од заработката од пребарување отколку што би добивале вообичаено. Заработката од пребарувањето на „Premier Device“-уредите е 12%, […]

Covid пасошот ќе може да се интегрира во Android

Апликациите кои се користат како потврда за Ковид-19 имунизација наскоро би можеле да бидат заменети со едноставни картички. Google на блогот за девелопери објави дека Passes API ќе може се користи за чување и пристап до податоците за Ковид вакцинација на Android. Ова ќе им овозможи на програмерите кои работат во државни агенции или здравствени […]