Category Archives: МојГрад

Јовановски: Сакам МојГрад да стане платформа за гласот на граѓаните

Минатата недела официјално започна да функционира платформата МојГрад, која треба да биде алатка за непосредна демократија и партиципативно одлучување. Граѓаните можат да ги споделат своите идеи на платформата, а потоа овие предлози треба најпрво да го го издржат „тестот“ на другите граѓани, а потоа и на советниците во Град Скопје. МојГрад е дело на Горјан […]