Category Archives: ограничување

Кина го ограничи играњето видеоигри за децата на три часа неделно

Со цел да се справи со зависноста од видеоигри кај тинејџерите Кина го ограничи периодот  во кој ќе може да играат. Децата помлади од 18 години ќе можат да играат видеоигри само три часа во неделата: во петок, сабота и недела од 20 до 21 часот и за време на државни празници. Одговорни за спроведување […]