Category Archives: осветлување

Дознајте дали одредена просторија е доволно осветлена со Lux Light Meter

Lux Light Meter е апликација за Android направи која ја одредува јачината на осветлувањето во каква било просторија преку користење на сензорот за близина. Ова знае да биде особено корисно доколку сакате да дознаете дали одредена просторија, како бања, кујна, дневна соба и слично се одликува со задоволително осветлување. За да дојдете до една солидна […]

Monitorian е алатка која во дозволува да го менувате осветлувањето од вашиот монитор

Во случај да поминувате многу време пред компјутер, редно време е да поведете ред и за здравјето на вашите очи. Покрај правење чести паузи и гледање во далечина, се советува и светлината на вашиот монитор да биде намалена. Низ годините, пишувавме за неколку интересни алатки, како ScreenTemperature, BrightnessControl, или Brightness Control Free. Денеска, под лупата […]