Category Archives: развој на игри

Добредојдовте на првиот Game Jam Plus натпревар

Викендов се одржува еден од најголемите глобални хакатони за правење и целосен развој на видеоигри Game Jam Plus. Натпреварот потекнува од Бразил, и за првпат оваа година ќе учествуваат креатори на видеоигри од Македонија. Локална поддршка на хакатонот се „Македонската асоцијација за развивање игри – МАГДА“. “Во моментот Македонија има 120 пријавени учесници и сме […]