Category Archives: роботи

Како работи хуманоидниот робот Atlas

Boston Dynamics од неодамна се дел од Hyundai, но по се изгледа работата на тимовите не се променила. Роботот Atlas и четириножните роботи и натаму се фокус на компанијата. Неодамна објавија кусо видео во кое може да се види како работат на хуманоидниот робот и кои се плановите за иднина. Во моментов роботот Atlas нема […]

Роботот Spot добива конкуренција од Xiaomi

Кинескиот гигант Xiaomi не забавува. Компанијата сега претстави робот кој ќе биде конкуренција на робо-кучето Spot од Boston Dynamics. „CyberDog е прв обид на Xiaomi за четири ножните роботи со наменет за поддржувачите на отворен код и за развивачите насекаде“ За разлика од Spot кој веќе има некаква комерцијална примена, роботот на Xiaomi се чини […]