Category Archives: Сатја Надела

Сатја Надела сега е и претседател на одборот на директори на Microsoft

Одборот на директори на Microsoft едногласно го избра Сатја Надела за нов претседател на компанијата. Тој досега беше директор на компанијата, а сега е на чело и на бордот на директори. Г. Надела ја презема функцијата претседател од Џон Томсон од Symantec кој беше претседател на Microsoft и останува независен претставник во бордот. Сатја Надела […]