Category Archives: Сингапур

Xavier е новиот полицаец во Сингапур

Улиците на Сингапур добија нов заштитник. Роботот Ксавиер (Xavier) од неодамна за почна со првите патроли на улиците. „Ксавиер“ доаѓа со седум камери до кои може да ги следи случувањата околу себе. Роботот реагира кога ќе забележи дека некој го паркира моторот на недозволено место; ако забележи пушење на недозволено место; или ако забележи дека […]