Category Archives: Совети

Три апликации за откачено, но ефикасно будење

Верувале или не, 70% од луѓето имаат проблеми со станување наутро. Дали ова навистина е така? Не знаеме, штотуку ја измисливме статистиката, но претпоставуваме дека воопшто не ви беше тешко да поверувате во неа, нели? MotionAlarmClock и сонливата зомбификација низ собата Утринското станување навистина знае да биде проблем, а честите доцнења најмногу се должат на […]

Вметнувајте забелешки во и-мејлови кои се видливи само за вас

Често се случува да добивате важни мејлови за кои или заборавите да вратите или пак правилно да реагирате. Simple Gmail Notes или SGN е екстензија која ќе ви помогне да создадете забелешки кои се видливи само за вас, а достапни секојпат кога ќе се логирате во вашиот акаунт. Simple Gmail Notes фунционира за скоро сите […]

Безбедно споделувајте лозинки со Bitwarden

За многумина, Bitwarden е број еден уредник за лозинки, особено кога ќе се земе во предвид можноста за безбедно споделување лозинки со едно или повеќе лица. Иако не препорачуваме, порано или подоцна може да се случи да сакате да споделите одреден онлајн акаунт, како тој на Spotify, со вашите најблиски. Bitwarden се одликува со Organisation […]

Како да ја пронајдете вашата Wi-Fi лозинка?

Знае да биде непријатно кога некој ќе ја побара вашата Wi-Fi лозинка, а вие воопшто не ја паметите. Во таква или слична ситуација би можеле да ја дознаете истата на некој од следниве два начини: Инсталирајте ја апликација Nirsoft’s WirelessKeyView за да ја видите лозинката за мрежата на која вашето PC е приклучено. или Кликнете […]

Чувајте лозинки со KeePass

Кога се работи за управители на лозинки, едни алатки ги чуваат лозинките на облак, а други на вашиот хард диск. Во случај да не се чувтвувате удобно со чување лозинки на облак, KeePass е управител кој не ги чува податоците онлајн, туку во датабаза која се наоѓа во вашиот компјутер. За да направите ваша лична […]

Спречете ги несаканите ѕиркања кон вашиот телефон со Privacy Overlay

Колку пати се случило да листате нешто низ телефонот само за да приметите дека некој се прикадува зад вас и ѕирка кон вашиот телефон? Не дека имате нешто да криете, но што работа бараат тие во вашиот екран. Во тој случај, Privacy Overlay е апликација со чуден копцепт и, барем до некаде, функционална примена. Имено, […]

Pexels нуди над 3 милиони фотографии без авторски права

Pexels е Android и iOS апликација која се одликува со над три милиони фотографии кои се лишени од авторски права и слободно можат да бидат користени за најразлични ваши проекти. Неодамна надополнетите апликации сега допринесуваат до полесно и поефикасно пронаоѓање, преземање и споделување фотографии и видео материјали. Pexels е одлична апликација која се одликува со […]

Заклучете ги вашите фотографии со Photok

Photok е апликација за вашиот паметен телефон која ви дозволува да ги „заклучите“ вашите фотографии со лозинка. Преку Photok можете да ги импортирате сликите кои се наоѓаат во вашата направа, да ги избришете оригиналните слики кои се наоѓаат во галерија или пак, доколку се решите, одново да ги вратите фотографиите во галеријата. Со кликнување на […]

Автоматска транскрипција помеѓу сите учесници во разговор со Group Transcribe

За време на одредени состаноци, интервјуа или разговори транскципцијата знае да биде исклучително корисна. Неместо постојано „фаќање“ белешки или снимање на целиот разговор од едно лице, Group Transcribe врши транскрипција во реално време директно до телефоните на учесниците во разговорот. Паралелно со ова, можете да повикувате и други луѓе да се приклучат на состанокот и […]