Category Archives: Спонзорирани

Регулатива и одговорно iGaming – континуирани “гејм чејнџери”

Индустријата за онлајн казина и коцкање бележи огромни промени во последниве години, со зголемено ниво на контрола и континуирано зголемување на фокусот на темата одговорно коцкање. Индустријата се стреми кон дистанцирање од негативниот имиџ во минатото со тоа што се фокусира кон тоа да им овозможи на корисниците безбедно, одговорно и забавно искуство. Каде се […]

Групацијата АРИКОМА ја презема шведската компанија Stratiteq

Кон крајот на 2020 година, групацијата  АРИКОМА, ИТ холдинг, во сопственост на чешката KKCG, ја купи компанијата за развој на софтвер и консалтинг, Сеавус. Деновиве, АРИКОМА направи уште еден чекор кон својата меѓународна експанзија, преземајќи ја шведската компанија Stratiteq. Со оваа аквизиција, АРИКОМА ќе ја зајакне својата позиција не само на пазарите во Шведска и […]

Endava Tech Insights ’21 – Бесплатни онлајн предавања за сите млади професионалци

Како една од водечките компании во IT сферата, Ендава веќе 20+ години и дава нова дефиниција на врската меѓу луѓето и технологијата. Посветеноста е видлива не само во успешните проекти, туку и во вложувањето на време и труд во развој на младите професионалци. Покрај graduate и internship програмите кои се веќе стандарден дел од понудата […]

Прошетајте ја вашата канцеларија!

Ако можете било што да посакате на работното место, што би било тоа? Ова прашање си го поставуваме секој пат кога изнаоѓаме нови начини да им покажеме на нашите вработени колку Симфони Солушнс ги цени нивниот труд и работа секојдневно. На што мислите? Како можеме да ви го направиме искуството со Симфони посебно? Што е […]

Поглед на новите канцеларии на Sopro во Скопје

Британската компанија Sopro после шест години на британскиот и пет години на македонскиот пазар, пред неколку недели ја отвори својата четврта канцеларија во срцето на градот Скопје, на плоштад Македонија.  Sopro постои благодарение на неверојатен тим и иновативна технологија. Иако се класифицира во маркетинг секторот, станува збор за компанија поддржана од брилијантен софтвер и тимот […]

Не го пропуштајте 29-тото издание на Seavus CodeTalks

Следната среда, 26-ти мај, Seavus организира ново издание на CodeTalks. Seavus CodeTalks се одржуваат од 2017 година, и вообичаено имаат градови домаќини, сепак последната година поради пандемијата настанот се одржува онлајн. Говорниците на CodeTalks се искусни експерти со повеќегодишно искуство во областа на Quality Assurance. Овој пат ќе имате можност да ги слушнете: Ѓоре Захарчев, Quality […]

Мај – Месец посветен на менталното здравје: Искуство од ИТ компанијата Singular

Менталното здравје ги вклучува нашата емоционална, психолошка и социјална добросостојба. Грижа за менталното здравје на работното место претставува обезбедување здрава и позитивна работна атмосфера.  Со други зборови, атмосфера во која вработените имаат јасна слика за своите обврски и одговорности, а истовремено чувствуваат поддршка и знаат дека секогаш можат отворено да ги комуницираат своите потреби и […]

⋮IWConnect и MuleSoft ја организираа првата MuleSoft meetup група во Македонија и на Балканот

Соработувај со ентузијасти слични на тебе, дискутирај теми кои се во тренд и најди решенија на предизвиците кои ги имаш! 05 мај 2021 – ⋮IWConnect, глобална, мултидисциплинарна IT консултантска компанија, со седиште во Битола, Македонија соопшти дека за првпат во Македонија, а и на Балканот организираа MuleSoft meetup група. MuleSoft meetup групата е организирана во […]

Symphony Digital: Агилноста и адаптибилноста се клучни за успех

Со нескротливиот напредок на дигиталната трансформација, особено поттиканата од COVID-19, бизнис секторот постојано има нови барања и предизвици на кои првенствено ИТ компаниите треба да одговорат. За да успеат ИТ компаниите да одговорат на барањата, адаптираат разни специјализирани методологии на работа кои доколку се следат овозможуваат полесно менаџирање и одржување во процесите како доставувањето на […]