Category Archives: студенти

Endava Tech Insights ’21 – Бесплатни онлајн предавања за сите млади професионалци

Како една од водечките компании во IT сферата, Ендава веќе 20+ години и дава нова дефиниција на врската меѓу луѓето и технологијата. Посветеноста е видлива не само во успешните проекти, туку и во вложувањето на време и труд во развој на младите професионалци. Покрај graduate и internship програмите кои се веќе стандарден дел од понудата […]

Повик за учество во дигиталната иницијатива: “Подигање на свеста за Impostоr Syndrome кај студентите на ИТ”

Напомена: Ова е гостински текст од страна на студенти на ФИНКИ. IT.мк го објавува текстот интегрално во знак на поддршка на темата која се третира и мотивацијата за создавање на општествена дискусија на истата. Impostor Syndrome: чувство на недоволност, несовпаѓање во средината и сомневање во себеси; како и верување дека сите други се снаоѓаат многу […]

Викендов се одржува хакатон за изнаоѓање решенија за намалување на сива економија

Од вчера со почеток во 17 часот започна дводневниот хакатон за намалување на сивата економија во е-трговија, под наслов “Хакирај ја сивата економија во е-трговија”, на кој учествуваат студенти од Економскиот Факултет – Скопје и од Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ. Овој хакатон е организиран од Асоцијацијата за е-трговија, односно невладиниот […]