Category Archives: телефони

Телефоните во Германија ќе мора да траат барем 7 години

Германските законодавци работат на законско решение кое ќе ги обврзе производителите на паметни телефони и таблет компјутери на поддршка од 7 години. Во овој период уредите ќе мора да добиваат надградби и безбедносни закрпи. Дополнително ќе мора да бидат достапни и резервни делови по разумни цени. Во слична насока е размислувањата и во Европската комисија, […]