Category Archives: тим бернерс-ли

Започна наддавањето за NFT од сорс-кодот на Интернет

Ако сакате, и веројатно ако имате навистина многу пари сега може да поседувате дел од интернет историјата. Еден од креаторите на Интернет, Тим Бернерс-Ли го постави на јавно наддавање изворниот код на Интернет (или барем негов постер). Купувачот ќе добие дигитален Non-fungible токен кој треба да биде показател за оригиналноста на кодот. Аукцијата под името […]