Category Archives: Турција

Основач на крипто-берза во Турција побегна со 2 милијарди долари од берзата

Повеќе од 391 000 корисници на крипто-берза од Турција останаа без своите токени откако основачот на берзата ги украде нивните пари и ја напушти државата. Корисниците останаа без пристап до своите сметки и до своите финансии, пренесе Tom’s Hardware. Загубите на клиентите би можеле да достигнат до 2 милијарди долари, а бројот на оштетени клиенти […]