Category Archives: флексибилен дисплеј

Samsung на 11-ти август ќе претстави нови телефони со флексибилен екран

Најголемиот производител на паметни телефони Samsung најави нов настан на кој ќе претстави нови уреди со еластичен екран. Компанијата направи сè што може, без да ни каже „Ќе претставиме foldable уреди“ за да навести што ќе видиме на настанот закажан за 11 август. Од „Get ready to unfold“ до илустрацијата на поканата сè покажува дека […]

Samsung ја претстави следната генерација на флексибилни екрани

Телефоните со флексибилен дисплеј се прескапи и корисниците кои ги купуваат се ретки, сепак Samsung и натаму работи на нивна надградба. Новите флексибилни дисплеи не само што се многу поголеми, туку ќе имаат можност за поставување на камера под екранот. Компанијата престави неколку нови концепт паметни телефони кои треба да ги покажат можностите на овие […]