Category Archives: чипови

Недостатокот на чипови е проблем за сите индустрии

Недостатокот од чипови за кој придонесе Ковид-19 пандемијата продолжува да биде сериозен проблем. Покрај ИТ-секторот, проблеми се појавуваат и во дел од секторите на кои не помислуваме кога зборуваме за недостаток на чипови. Автомобилската индустрија во САД го намали или запре производството на возила поради недостатокот на чипови. Ова намалувањето на производството на автомобили би […]