Category Archives: ѕвезди

Истражувајте го ноќното небо со Stellarium

Stellarium e апликација за вашиот телефон. Претпоставуваме дека повеќето од вас се запознаени со PC верзијата преку која го истражувате ноќното небо директно од вашиот екран. Но, што доколку посакате да излезете надвор и да дознаете како се викаат ѕвездите, планетите и небесните тела во правецот во кој гледате? Едноставно вклучете ја апликацијата, покажете со […]