Category Archives: Џон Мекафи

Џон Мекафи и гениј и лудак

Мината недела Џон Мекафи беше пронајден мртов во затворската ќелија. Одделот за правда на Каталонија објави дека сè укажува дека г. Мекафи самиот си го одзел животот. Тој е основач на McAfee и креатор на првиот комерцијален анти-вирус софтвер. Г. Мекафи од 1994 година не дел од McAfee Associates и софтверот е далеку од врвот, […]

Џон Мекафи пронајден мртов во својата затворска ќелија

Основачот на компанијата која креираше еден од најпрепознатливите анти-вируси McAfee, Џон Мекафи е пронајден мртов во својата затворска ќелија. Одделот за правда на Каталонија објави дека сè укажува дека г. Мекафи си го одземал животот. Телото на основачот на McAfee е пронајдено само неколку часа откако властите во Шпанија се согласија да го екстрадираат во […]