Category Archives: Џо Бајден

Голем сајбер напад би можел да предизвика вистинска војна

Сајбер напад од група поддржана од некоја држава би можел да предизвика вистинска војна, смета претседателот на САД, Џо Бајден. Претседателот на САД стравува дека опасноста од ова е поголема со секој следен напад. „Знаете што, видовме некои сајбер закани, вклучувајќи и ransomware напади, кои предизвикуваат штета и нарушување во вистинскиот свет, Не можам да […]