Category Archives: Altos Labs

Џеф Безос инвестира во Altos Labs, стартап кој работи на продолжување на животот

Oсновачот на Amazon, Џеф Безос и рускиот милијардер Јури Милнер се дел од инвеститорите во стартапот Altos Labs. Стартапот работи на откривање на начини за репрограмирање на клетките за да може да се „подмладуваат“. Научниците вклучени во тимот веруваат дека можат да ја користат технологијата за ревитализација на цели тела на животни. Досега во Altos […]