Category Archives: Amazon

Џејмс Бонд доаѓа на Prime Video, Amazon ќе плати 8,45 милијарди долари за MGM Studios

Најголемата онлајн продавница продолжува да го шири своето портфолио. Amazon ги заврши преговорите за купување на MGM Studios. Двете компании се договорија за сума од 8,45 милијарди долари. Ова е најголема аквизиција за Amazon во забавната индустрија, но со серијата Lord of the Rings, компанијата покажа дека нема да штеди на креирање на сопствена содржина. […]

Нема содржина, нема проблем, Amazon е во преговори за MGM

Без сомневање содржината на еден стрим сервис е најважна при изборот на корисниците на кого да му ја „дадат“ својата претплата. Netflix, HBO Go, Amazon, Disney+, Apple TV се натпреваруваат за корисниците, а најважно за ова се филмовите и сериите кои се достапни на платформите. Amazon веројатно не е првиот сервис за стриминг на кој […]