Category Archives: AMD

Computex 2021 што видовме од Nvidia, Intel и AMD

Викендов заврши овогодинешното издание на еден од најголемите саеми за компјутери, Computex. Саемот се одржува во Тајпеј од 1986 година и им овозможува на наголемите компании од ИТ-секторот да покажат што планираат за иднина. Оваа година настанот се одржа од 1 до 5 јуни, а најинтересните вести доаѓаат од најголемите производители, Intel, AMD и Nvidia. […]

AMD со рекордна заработка во првото тримесечје на 2021

Во првото тримесечје на 2021 AMD заработи 3,45 милијарди долари. Ова е рекордна заработка во едно тримесечје и претставува 93 отсто пораст во однос на истиот период минатата година. Најголем дел од заработката доаѓа од чиповите кои се користат во податочните центри и персоналните компјутери. Рекордот на AMD доаѓа во период во кој пандемијата влијаеше […]