Category Archives: BGP

Како BGP го исклучи Facebook од Интернет

Една од најголемите друштвени мрежи во светот, Facebook, заедно со добар дел од своите платформи, но и интерни системи оваа недела на неколку часа останаа целосно недостапни за своите вработени и корисници. Покрај Instagram и WhatsApp, глобално недостапни беа и куп интерни сервиси кои ги користат вработените во Facebook, од алатки за комуникација како имејл, […]