Category Archives: birdnet

Идентификувајте птици по нивниот уникатен звук со BirdNET

BirdNET e бесплатна апликација која ги идентификува птиците по звукот кој го испуштаат. Апликацијата е достапна и за Android и за iOS. Се работи за интересна и забавна апликација, особено доколку се опуштате во дворот, слушате милозвучно пеење и сакате да дознаете за каква птица се работи. Апликацијата BirdNET препознава над 3000 врсти птици од […]