Category Archives: bugatti

Rimac и Bugatti се спојуваат во Bugatti Rimac

Rimac Automobili официјално ја формализира соработката со Bugatti. Компанијата се преструктуира и реименува во Rimac Grupa. Креирана се две нови компании кои ќе бидат дел од групацијата. Првата Bugatti-Rimac е креирана со спојување на производниот дел на Rimac Automobili со Bugatti. За истражување и развој е креирање друга компанија – Rimac Technology. Најголем дел од […]