Category Archives: CommonPass

Што е CommonPass – дигитален здравствен сертификат и како се користи

Министерството за здравство објави дека апликацијата CommonPass е достапна за корисниците во Македонија. Апликацијата е дигитален ковид-19 сертификат кој го олеснува патувањето во САД и Канада. CommonPass е креирана од The Commons Project фондацијата и го олеснува потврдување на вакцинирањето и споделувањето на резултатите од тестовите без при тоа да споделува премногу лични податоци на […]