Category Archives: DDR5

Првата DDR5-4800 меморија излезе во продажба иако нема процесор кој ја поддржува

TeamGroup ја претстави првата плочка DDR5 меморија. Она што е поинтересно е дека нема каде да се користи. Засега нема процесор и матична плоча кои ја поддржуваат меморијата и веројатно ќе треба да почекаме до излегувањето на Alder Lake процесорите од Intel. Меморијата е на 4800 MHz, со тајминг (CL) 40-4-40-70 и работен напон од […]