Category Archives: deepfakes

Неколку неверојатни deepfake видеа

Deepfake видеата стануваат толку добри и софистицирани што нивното разликување од вистински снимените видеа станува проблем. Deepfake е технологија која со манипулација на видео креира ликови кои не постојат, или креира видеа од луѓе кои постојат, но прават или зборуваат работи кои никогаш не се случиле. Вештачката интелигенција се тренира со сет слики да пронајде […]

Lucasfilm го вработи креаторот на deepfakes за Mandalorian и Rogue One

Креирањето на различна содржина како хоби понекогаш може и да се исплати. YouTube креаторот Shamook кој креира куп одлични deepfake видеа сега ќе го работи она што го сака во Lucasfilms. Одделот за специјални ефекти на Lucasfilm, Industrial Light and Magic го ангажираше креаторот да работи на идните филмови на студиото. Shamook е дел од […]