Category Archives: Facebook

Доналд Трамп ги тужи Google, Facebook и Twitter за цензура

Поранешниот претседател на САД, г. Доналд Трамп смета дека е жртва на цензура и започна судски спорт против дел од најголемите друштвени мрежи. Покрај Google, Facebook и Twitter, дел од тужбата се и директорите, Марк Закерберг, Сундар Пичај и Џек Дорси. „Бараме да се стави крај на ова отстранување во сенка, крај на замолчувањето, додавањето […]

Kickstarter поддржувачите на Oculus беа во право, Facebook сепак ќе им покажува реклами

На виртуелната реалност и недостасува содржина и поголема прифатеност, но Facebook веќе започна да им покажува реклами на првите корисници. Рекламите за Oculuс засега се во тест фаза, а може да ги забележат играчите на играта Blaston. Ова е почеток, но веќе има најави за додавање на виртуелни реклами и во видеоигрите на други развивачи. […]